уторак, 30. август 2016.

Јубиларни 10. „Фиш фест” од четвртка до недеље код Куле Небојша

Десето издање „Фиш феста” биће одржано од 1. до 4. септембра  на Дунавском кеју код Куле Небојша, речено је данас на конференцији за новинаре у Старом двору.

Према речима Маје Бајагић, заменице градског секретара за привреду, током четири дана трајања фестивала посетиоци ће имати прилику да пробају многобројне специјалитете, присуствују предавањима за младе куваре, али и уживају у концертима бендова којим ће се сваке вечери завршавати дневни програм. 

– Долазе кувари из Словеније, Хрватске, Црне Горе, Македоније и Босне и Херцеговине. Такође, 15 новинарских редакција ће учествовати у избору за најбољу рибљу чорбу, а биће организоване бројне радионице и предавања врхунских кувара. Имаћемо прилике да видимо и младе куваре који припремају гастрономске специјалитете, пре свега од рибе. Испред Секретаријата за привреду Градске управе Града Београда позивам све суграђане да нам се придруже на овој манифестацији – рекла је Маја Бајагић. 

Директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић нагласио је важност „Фиш феста” и истакао да овакве манифестације умногоме подстичу градску привреду. 

– Град Београд је пре неколико година почео значајно да поправља инфраструктуру на рекама и то ће свакако утицати на још бољу посећеност.

Промоција Београда је веома важна и често нас други доживљавају много боље него ми сами. Манифестације које имају традицију привлаче стране туристе јер представљају специфичност овог града. Треба напоменути да Београд улази у завршну фазу летње сезоне у којој „Фиш фест” има веома важно место – оценио је Поповић. 

Љиљана Черовић из Туристичке организације Србије истакла је да је у Србији број туриста у порасту, као и да Београд игра главну улогу у том процесу. 

Председник организације „Дунав у срцу” и главни организатор „Фиш феста” Ђорђе Живановић рекао је да посебну захвалност дугује свим градским службама, посебно „Беоком сервису”. 

– „Фиш фест” је породична манифестација која је успела да окупи регион, али и екипе из Аустрије, Мађарске и Бугарске. Пре свега, то је гастрономска манифестација, али не смемо заборавити ни музички програм у којем учествују бендови „Апсолутно романтично”, „Блажа и кљунови”, „Рок Лавиринт”, а ту је и легендарни Звонко Богдан – рекао је Живановић.