уторак, 30. август 2016.

Објављен позив за прикупљање писама о заинтересованости за изградњу станичне зграде Прокопа и пратећих садржаја

Републичка дирекција за имовину Републике Србије позвала је данас сва заинтересована домаћа и страна правна лица да упуте необавезујуће писмене понуде за изградњу станичне зграде железничке станице „Београд – Центар” и пратећих комерцијалних садржаја. 

У јавном позиву се наводи да Република Србија у изградњу улаже земљиште и омогућава градњу на већ изграђеним објектима, а потенцијални партнер финансира изградњу зграде железничке станице и комерцијалних садржаја (заједничка изградња). Анализу примљених писама о заинтересованости вршиће мешовита радна група састављена од представника релевантних институција и то Републичке дирекције за имовину, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Града Београда, Привредног друштва „Инфраструктура железнице Србије” и Предузећа за изградњу железничког чвора Београд д.о.о. Циљ надлежних органа Републике Србије је да се подигне зграда железничке станице и изграде компатибилни комерцијални садржаји, како би се добила функционална целина у градском језгру.

Писма о заинтересованости достављају се на писарницу Републичке дирекције за имовину у Улици краља Милана 16 у року од 60 дана од дана објављивања огласа у дневном листу. Она се достављају у затвореној коверти са назнаком „Не отварати” препорученом пошиљком или се лично предају на писарници Дирекције. На полеђини коверте потребно је видљиво назначити назив, адресу и телефон подносиоца. Отварање приспелих писама о заинтересованости извршиће се комисијски.

Пре слања писама о заинтересованости, свим потенцијалним партнерима, а након потписивања изјаве о чувању поверљивих података биће омогућен увид у Урбанистички пројекат за изградњу железничке станице „Београд – Центар”, као и другу пратећу документацију. Свим потенцијалним партнерима биће омогућен обилазак локације железничке станице „Београд – Центар”, на њихов захтев. Захтеви се могу упутити путем електронске поште на адресу: beocvor@beogradcvor.rs (Зорица Славковић Марјановић, диа, и Зоран Петровић, дипл.инж.грађ.)

Додатна обавештења и информације о овом јавном позиву могу се добити од Дирекције путем електронске поште на адресу jelena.dragic@rdi.gov.rs и на телефон број 011/3200-887.