среда, 31. август 2016.

Јубиларни „Београдски маратон” догодине са пет звездица

Захваљујући изузетно квалитетној организацији овогодишњег маратона, Европска атлетика је „Београдском маратону” доделила сертификат највишег ранга – 5 звездица за квалитет и безбедност организације догађаја, саопштили су из „Београдског маратона” и најавили да ће се наредни, јубилатни одржати 22. априла 2017. године.

–    Све припреме за организацију јубиларног 30. Београдског маратона теку у складу са планом и у сарадњи са многим институцијама и организацијама које традиционално учествују у организацији ове комплексне манифестације, а превасходно у сарадњи са Скупштином Града Београда, која је и покровитељ овог догађаја од посебног значаја за град Београд – изјавио је Дејан Николић, директор „Београдског маратона”.

Према његовим речима, ово признање Европске атлетике је велики подстрек и дошло је у право време за најаву и припрему великог јубилеја.

–    Потенцијали „Београдског маратона” су велики и верујемо да ћемо у сарадњи са нашим дугогодишњим партнерима истрајати на путу његове добре организације, поновног обарања рекорда у броју учесника у свим тркама, новог повећања броја гостију из земље и иностранства, даљег повећања туристичке потрошње, позитивне промоције Београда и Србије у свету и стварању других врло битних друштвених вредности – закључио је Николић.