среда, 31. август 2016.

Општина Савски венац брине о едукацији и помаже најмлађим суграђанима

Председница општине Савски венац Ирена Вујовић обратила се данас малишанима вртића „Света Петка” у тој општини поводом почетка акције „Чувајмо паркове града”. 

Комунална полиција Града Београда заједно са Општином Савски венац и друштвено одговорним компанијама организује ову едукативну кампању.

– Општина Савски венац води веома одговорну политику када су у питању најмлађи суграђани и ова данашња акција говори у прилог томе. Уз помоћ Секретаријата за образовање и Комуналне полиције, која је иницијатор акције, организујемо данашње едукативно дружење у вртићу „Света Петка” на Топчидрском венцу, како би се најмлађима подигла свест о очувању животне средине – навела је Вујовићева за Беоинфо. 

Она је најавила да ће та општина помоћи да се обнове сви девастирани паркови на Савском венцу, како би малишани имали боље услове за лепше и безбедније одрастање. 

– Општина Савски венац ће такође првог дана нове школске године свим ђацима првацима са своје територије делити руксаге и ђачки прибор, као још један вид одговорне политике –  најавила је Ирена Вујовић. 

Помоћница начелника Комуналне полиције Нина Митић рекла је да је циљ акције да се преко малишана дође до свести родитеља, њихових старатеља, бака или дека, и да се Београд учини чистим и уређеним градом. 

– Порука акције је да смеће не бацамо тамо где му није место, односно да га одлажемо искључиво у одговарајуће канте и контејнере, али и да будемо савесни и према нашим кућним љубимцима – указала је Митићева и најавила наставак акције по свим београдским општинама. 

Корисници вртића „Света Петка” присуствовали су данас представи „Пеђолино шоу и плавци комуналци”, чији су актери на забаван и едукативан начин приближили најмлађим суграђанима шта све ради Комунална полиција и како треба да се одговорно понашају у свом окружењу.