среда, 28. септембар 2016.

Златни стихови на поклон будућим нараштајима

Заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић и градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић присуствовале су манифестацији у Библиотеци града Београда поводом „Поезијаде”. Сусрет учесника конкурса „Златни стих” одржан је у оквиру 14. фестивала стваралаштва старијих „Златно доба”. Радуловићева је том приликом истакла да је „Поезијада” значајна за Београд јер даје велики допринос како култури тако и едукацији младих.

– Ваше стваралаштво заиста јесте доказ да оно не зна за године, а ваш полет и надахнуће дају пример будућим нараштајима како треба неговати културу, језик и уметност – истакла је Радуловићева у свом обраћању.

Она је захвалила учесницима на томе што своје, како је навела, златне стихове остављају у наслеђе генерацијама које долазе, као и директорки Библиотеке града Београда Јасмини Нинков, која активно учествује у организацији културних манифестација од изузетног значаја за град Београд и суграђане.

Према речима градске секретарке за социјалну заштиту Наташе Станисављевић, већ четрнаесту годину заредом град успешно и активно учествује и даје подршку овом фестивалу. 

– Концепт фестивала се заснива на промовисању савременог приступа у решавању захтева и стандарда квалитета живота у старости, социјалне сигурности и људских права старих људи, а посебан акценат стављамо на међугенерацијску сарадњу. „Поезијада” је диван пример подстицаја које град даје старијим суграђанкама и суграђанима за њихову креативност у стваралаштву и активно старење – изјавила је Станисављевићева.

У оквиру Фестивала стваралаштва старијих „Златно доба” биће понуђени разноврсни бесплатни програми: изложбе, едукативне радионице школе стваралаштва, ликовне колоније, позоришне представе и концерти, који ће се одвијати на више локација у граду.

„Поезијади” су присуствовале директорке Геронтолошког центра Београд и Библиотеке града Београда, Сузана Мишић и Јасмина Нинков.