четвртак, 29. септембар 2016.

У школи „Вељко Рамадановић” у понедељак и уторак шаховски турнир

У оквиру пројекта „Ја хоћу, ја могу да...”, који је подржала Канцеларија за младе и сарадњу са удружењима, Удружење особа са инвалидитетом Београда у партенерству са Београдским шаховским клубом слепих „Напредак” организује шаховски турнир особа са инвалидитетом и за слепе и слабовиде под називом  „Повуци потез”. 

Турнир ће се одржати у Школи за децу оштећеног вида „Вељко Рамадановић” у понедељак и уторак, 3. и 4. октобра. Очекује се до двадесет и пет учесника – екипа, а турнир ће се играти по швајцарском систему у седам кола са темпом игре 40 минута по играчу.

Удружење особа са инвалидитетом Београда, такође у оквиру овог пројекта, организује 11. октобра у 17 часова књижевно вече под називом „Моје песме, моја дела” које ће се одржати у Установи културе „Палилула” (Митрополита Петра 8). У програму ће учествовати књижевници Гроздана Лучић Лалић и Саво Божић Ружин и песникиње Емилија Матић и Милка Шолаја. Трибина „Прихвати, подржи и запосли особу са инвалидитетом” одржаће се 18. октобра у 13 часова на Тргу Николе Пашића.