четвртак, 29. септембар 2016.

„Viber” посетио ученике Школе за дизајн

Заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић и члан Градског већа Драгомир Петронијевић присуствовали су презентацији нових „Viber” стикера о Београду „Young Love In Belgrade” у Школи за дизајн. Презентацију су водиле Милена Клебанов и Петја Камбурова, дизајнерке „Viber” компаније, а придружио им се и први човек Мајкл Шмилов. 

Андреа Радуловић истакла је да захваљујући компанији „Viber”, активности града сада прати преко пола милиона људи на јавним четовима Града Београда.

– Желим да захвалим нашим гостима из „Viber-a”, пре свега господину Шмилову, будући да је право са аеродрома дошао у Школу за дизајн. Хвала директорки школе Јелени Медаковић која ми је омогућила да се упознам са вама, дивним и талентованим ђацима. Увек ми је задовољство и пресрећна сам кад дођем код вас, јер чините да се осећам као код куће и сa уживањем пратим ваш креативни рад – истакла је Радуловићева у свом обраћању.
Школа за дизајн сваке године изведе сјајне генерације талената, од којих многи настављају школовање широм света. 

– С тим у вези, дошла сам на идеју да у договору са градоначелником Синишом Малим покренем иницијативу за учешће младих дизајнера ове школе у могућој сарадњи града и „Viber” компаније на креирању нових стикера на тему Београда. На тај начин бисмо додатно мотивисали и подстакли нашу децу да се у својој земљи активно ангажују у практичној примени вештина стечених током школовања – рекла је Андреа Радуловић у разговору са „Viber” тимом и додала да је управо дизајнирање стикера о Београду за „Viber” сјајан повод и мотивација младима да искажу своју креативност и тиме промовишу свој град на најлепши начин, као и то да путем ове апликације комуницира око осамсто милиона људи на свету.

Поред Андрее Радуловић, ђацима се обратио и члан Градског већа Драгомир Петронијевић, који активно учествује у промоцији нових „Viber” стикера код нас.

– Веома сам поносан на чињеницу што је компанија „Viber” изабрала и Београд међу седам светских престоница да изради стикере за јавни чет и тиме нас сврстала раме уз раме са Њујорком, Токијом, Паризом и многим другим светским престоницама. Стикери су производ рада младих и креативних људи који кроз знаменитости Београда, али и младалачким језиком и духом приближавају наш град страним туристима којих је све више, и ја се надам да ћете се и ви прикључити сјајном тиму „Viber” дизајнера – изјавио је Петронијевић и истакао да је битно развијати потенцијал ученика још током школовања због брже и боље припреме како за студије тако и за самостални радни ангажман.

Представници „Viber-a” изазвали су велико интересовање код ученика и низ занимљивих питања на тему креирања ове популарне апликације за размену порука. Ученици су госте упознали са својим радовима, а Мајкл Шмилов показао је велико одушевљење идејом о могућој сарадњи.