среда, 19. октобар 2016.

Весић: Аутобуска окретница у Батајници биће завршена до 10. новембра

Градски менаџер Горан Весић обишао је данас радове на реконструкцији окретнице аутобуске линије 706 која повезује Зелени венац и Батајницу. Радови ће бити завршени до 10. новембра, а вредност инвестиције износи 18 милиона динара.

– Ова окретница била je у веома лошем стању, импровизована, и у време када су се окретали аутобуси, стварала се гужва. На захтев Oпштине Земун, Месне заједнице Батајница и грађана који овде живе, направили смо пројекат и почели смо са изградњом нове окретнице. На овај начин смо у овом делу решили један проблем, има их још и решаваћемо их један по један. То значи да ће ови људи имати боље услове живота него што их имају сада – истакао је Весић.

Он је додао да је на територији општине Земун ове године уложено 112 милиона динара у путеве и готово 38 милиона динара у редовно одржавање путева.

– Оно што је посебно значајно за грађане Батајнице јесте то да је Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда у поступку расписивања тендера за колектор за фекалну канализацију, што ће омогућити да се та мрежа налази и у овим деловима Батајнице у којима до сада није постојала. Све ово наставак је политике града да се сви делови Београда равномерно развијају, јер желимо да свуда где живе Београђани надокнадимо инфраструктуру, да сви имају нормалан превоз, воду и канализацију јер то људи треба да имају у 21. веку – додао је градски менаџер.

Говорећи о радовима на окретницама у граду, Весић је напоменуо да се тренутно ради окретница у Дунавској улици, која ће омогућити да окретница са Студентског трга буде измештена, а тај потез ће бити претворен у пешачку зону. 

– Дирекција је завршила две велике окретнице, на Ушћу и у Блоку 20, а то омогућава да у центру града буде све мање аутобуса. Окретнице на Зеленом венцу и на Тргу републике полако се укидају јер више неће бити окретница у ужем центру града куда ће аутобуси само пролазити. Спремамо и аутобуску окретницу у Блоку 42. Размишљамо и о томе да радимо више кружних токова у граду, што би убрзавало саобраћај – нагласио је Весић.

Гаврило Ковачевић, члан Већа Општине Земун, истакао је да је на територији ове општине у овој години уређено 40 улица, од чега је 15 у Батајници. 

– У време када се реконструише окретница линије 706 предузимамо и кораке за измештање окретнице у Угриновцима, а припремамо се за асфалтирање нових улица у приградском делу општине, као и реконструкцију улица у централном делу општине – навео је Ковачевић.

Догађају су присуствовали директор ЈКП „Београд-пут” Иван Тејић и директор Дирекције за јавни превоз Угљеша Митровић.