среда, 19. октобар 2016.

Никодијевић примио ослободиоце Београда из Другог светског рата

Председник Скупштине града Никола Никодијевић примио је данас у Старом двору делегацију Субнора Београда поводом обележавања 72. годишњице ослобођења главног града Србије. 

Никодијевић је изразио задовољство што је угостио директне учеснике народноослободилачке борбе и оне који су 20. октобра 1944. први ушли у ослобођени Београд. 

– Ови људи су жртвовали своје животе да би будуће генерације живеле у миру. Они су прави хероји који су се истински изборили за слободу Србије. Због тога морамо да научимо да поштујемо сопствену историју и ове људе јер у супротном, ни будућност нам неће бити светла. Из тог разлога Град Београд почиње да обнавља обележавање важних историјских датума, пре свих оних из Другог светског рата – указао је Никодијевић.

Он је најавио да ће сутра овај значајан дан бити обележен низом манифестација, од полагања венаца на Гробљу ослободилаца Београда, свечаним дефилеом у Улици краља Милана, изложбом фотографија испред Скупштине града и свечаном државном академијом у Народном позоришту. 

Након пријема, одржана је свечана седница Субнора посвећена 20. октобру, на којој је секретарки за социјалну заштиту Наташи Станисављевић уручено признање те организације за добру сарадњу.