четвртак, 20. октобар 2016.

Испред Старог двора рекапитулација битке за Београд

Заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић оценила је да су Београђани и гости главног града данас имали прилику да виде обиман и квалитетан програм прославе ослобођења Београда у Другом светском рату. Како је прецизирала, новина су реконструкције догађаја и борби који су били од значаја за ослобођење главног града.

– Током данашњег дефилеа, сваки од пет пунктова имао је посебну сценографију, где су рекапитулирани догађаји из Другог светског рата, а презентована је и драматизација свега онога кроз шта су грађани Београда пролазили. Сценским приказом испред Старог двора на жив начин описане су жестоке борбе, тачније део битке и продора наших снага ка Теразијама – истакла је Андреа Радуловић.  

Она је поручила да је ово део историје веома важан за Београд. 

– Млађим генерацијама се на овај начин показује колико вреди чувати историју и сећати се жртава које су пале да бисмо ми данас живели у слободи. Никада не треба да заборавимо битку за Београд јер је она део нашег наслеђа – рекла је Андреа Радуловић. 

Дoгaђajу је присуствoвaлa сeкрeтaркa Скупштинe грaдa Београда Биљaнa Живкoвић.

Програм прославе 72. годишњице од ослобођења Београда осмишљен је у сарадњи Града Београда и Омладинског позоришта „Дадов”.