четвртак, 23. фебруар 2017.

Весић: После више деценија житељи дела Барича добијају асфалтирану улицу

Градски менаџер Горан Весић обишао је данас радове на асфалтирању Улице Буде Давидовића у обреновачком насељу Барич, на шта су житељи чекали више деценија. Како је том приликом подсетио, асфалтирање је почело на основу програма који је усвојила Скупштина Београда. 

– Улица Буде Давидовића, у укупној дужини од 1.100 метара, прва је која се у 2017. сређује на територији општине Обреновац. Како су мештани рекли, на то се чекало од 1987. године. Вредност овог посла је нешто више од десет милиона динара, док смо за читаву општину Обреновац ове године предвидели скоро 56 милиона динара и то за асфалтирање седам улица, укупне дужине од око седам километара. То су углавном сличне улице као и ова, такве да људи немају добар приступ, нарочито када падне киша или снег – навео је Весић. 

Он је додао да је приоритете одредила општина и најавио да ће град сређивати још улица и путева заједно са „Путевима Србије”.

– Полако људима омогућавамо да осећају да су једнако вредни јер је Београд и Обреновац, и Лазаревац, и Барич. Сви грађани морају да имају исте услове за живот и то је политика коју спроводимо. То подразумева исте инфраструктурне услове: воду, канализацију, пут, јавни превоз – истакао је Весић. 

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић казао је да је Барич једно од највећих градилишта у овом делу Београда и да ова општина са градом и републиком заједнички ради на многим пројектима. 

– У току је и изградња уличне расвете на главном обреновачком путу, у припреми је градилиште за почетак градње новог моста преко Саве, Колубаре и ауто-пута и многи други пројекти. Наша велика захвалност иде Граду Београду и Горану Весићу који умеју да препознају  интерес грађана рубних градских општина и на овај начин укину поделу на грађане првог и другог реда. Ми смо поносни на све што се ради у центру града, али и подједнако задовољни што смо и ми третирани на исти начин – истакао је Чучковић.

Председник Месне заједнице Барич Бранко Мрђа прецизирао је да је улица била у доста лошем стању, те да ће захваљујући граду и градском менаџеру она постати много функционалнија и боља. Захтев су поднели сами мештани, а најпре општина, потом и град, изашли су им у сусрет. 

Посао асфалтирања поверен је „Београд-путу”, а догађају су присуствовали и в.д. градског секретара за саобраћај Душан Рафаиловић, директор овог предузећа Иван Тејић и председник Скупштине општине Обреновац Мирко Вранешевић.