петак, 24. фебруар 2017.

Београд је спреман за Европско атлетско првенство у дворани

Данас је у Старом двору одржана последња седница Организационог одбора Европског атлетског првенства у дворани, које се одржава од 3. до 5. марта у Комбанк арени. Завршном седницом на којој је усвојен буџет првенства председавао је градоначелник Београда и председник Организационог одбора Синиша Мали, који је том приликом истакао да је Београд у потпуности спреман за предстојеће такмичење.

Он је напоменуо да се од сутра у Комбанк арени одржава Балканијада, која ће представљати генералну пробу за велико европско такмичење, како за атлетичаре, тако и за читаву организацију.

– Сви уговори су потписани и безбедност је највишем могућем нивоу. Реткост је да пуних десет дана пред такмичање имамо потпуно испуњене све услове и да смо апсолутно организационо  спремни. На време смо кренули са организацијом и управо због тога сада са радошћу и у пуној координацији чекамо највећи спортски догађај ове године у Београду – истакао је градоначелник.

Директор предузећа „Атлетика 2017“ Слободан Бранковић је нагласио да влада велико интересовање иностране јавности за Европско првенство.

– Преко 500 новинара из 46 земаља ће пратити атлетска надметања у Комбанк арени. За Балканијаду је продато свих 4.000 карата, које су пуштене  продају, а остало је и јако мало уланица за Европско првенство – рекао је Бранковић и додао да су пристигли гости из иностранства јако задовљни условима у Београду.