уторак, 25. април 2017.

Општина Вождовац прикључила се пројекту подршке особама са инвалидитетом

Породицама Вулић и Стајић са децом оболелом од церебралне парализе, које станују у згради без лифта у Видској улици, Општина Вождовац је обезбедила на коришћење гусеничара за инвалидска колица и тиме знатно олакшала кретање степеницама. До сада су при изласку из дома дечацима, узраста 10 и 17 година, помагали родитељи, а од скоро могу на много лакши начин да савладају овај за њих велики проблем.

Задовољни родитељи захвалили су председнику општине Александру Савићу и свима који су помогли да се олакша кретање њиховој деци. Чланица Већа Ивана Бањац навела је том приликом да је општина изашла у сусрет молби оца дечака Ивана Вулића, обезбедивши им на коришћење преносиви гусеничар, који ће знатно олакшати кретање инвалидских колица.

– Општина на овај начин показује да брине о особама са инвалидитетом. Оваквих случајева има још и ми смо кренули од зграде где су два дечака из истог улаза којима је помоћ била неопходна, али наставићемо и даље да помажемо у овом правцу – рекла је Ивана Бањац.

Дилбера Сарајлић, секретар Савеза за церебралну и дечју парализу Београда, захвалила је Општини Вождовац која се на овај начин прикључила пројекту подршке особама са инвалидитетом, коју спроводи Град Београд заједно са ЈП „Градско стамбено”, у циљу уклањања архитектонских баријера на уласку у стамбене зграде. Како је објаснила, тамо где није могуће поставити рампе, значајан је и овакав вид помоћи, који омогућава породицама и особама са инвалидитетом да изађу из својих домова и дођу до школе, посла или удружења.