уторак, 30. мај 2017.

Студенти наградили градског менаџера за велики допринос у раду с младима

Градски менаџер Горан Весић обратио се синоћ присутнима на свечаној академији „Spirit of Youth”, на којој је примио награду за велики допринос у раду са младима, одлуком студената Универзитета у Београду. Он је обраћајући се студентима на Факултету спорта и физичког васпитања поручио да град заиста води рачуна о младима, те да многе пројекте и акције у тој сфери реализује заједно са Министарством просвете.

– Трудимо се да конкретним делима покажемо да нам је млада генерација важна. Пример за то је „Бг пракса”, коју спроводимо већ седму годину и кроз коју је прошло око 1.600 студената. Прошле године их је било 178 и трудићемо се да наредне године број оних који стичу драгоцено искуство у организационим јединицама Градске управе и јавним предузећима буде још већи – рекао је Весић и подсетио да је Београд први пут определио новац за најбоље старт-ап идеје, те да је основана Фондација за младе таленте.

Градски менаџер је додао да је веома важно да се подрже нове идеје и поспеши запошљавање.

– Ипак, ваш успех ће зависити од вас самих. Верујте у свој рад и таленат и трудите се да искористите шансу која вам се пружа. Морате да верујете у себе и да радите на себи, морате да се трудите и да учите – нагласио је Весић.

Он је навео и пример радника „Градске чистоће” који је две деценије провео у овом предузећу као чистач, након чега је уписао факултет, завршио га, а потом и мастер. То је доказ да човек учи док је жив, поручио је Весић.  

Нa aкaдeмиjи су се oбрaтили и председница Народне скупштине Маја Гојковић и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, а присуствовала је и чланица Градског већа Тања Поповић.

Маја Гојковић је истакла да ће Скупштина Србије подржати напоре владе и надлежних министарстава за увођење дуалног образовања стварањем законодавног оквира, али и подстицањем привреде да се укључи у овај процес. Она је додала да Србија препознаје важну улогу коју млади имају у друштву, јер су они пре свега покретачи развоја.

Министар Младен Шарчевић је напоменуо да се није одустало од стратегије образовања до 2020. године, а навео је да се гледају и примењују квалитетна искуства других држава. Он је поручио да Србија жели да има запослену омладину, која што мање размишља о одласку у иностранство, осим туристички и на усавршавање.