понедељак, 25. септембар 2017.

Весић: Мост у Барајеву стављен у функцију

Градски менаџер Горан Весић и председник општине Барајево Слободан Адамовић обишли су данас новоотворени мост са приступним саобраћајницама на реци Барајевици, као и 350 метара шеталишта поред обале. 

Догађају су присуствовали директор Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда Бранислав Поповић, директор „Београд-пута” Иван Тејић и директор  „Београдског водовода и канализације” Драган Ђорђевић.   

Весић је подсетио да је тај мост претходна градска власт оставила ни на небу ни на земљи, без и једне приступне саобраћанице. 

– У протекле три године урађено је веома много у питању решавања имовинског стања земљишта, како би овај мост био стављен у функцију. Са Општином Барајево  уредили смо 350 метара обале, што ће бити настављено када се заврши експропријација земљишта у наставку, са друге стране моста. Такође са десне стране биће изграђен дечји паркић, који ће бити повезан са дрвеним мостом – прецизирао је градски менаџер.  

Весић је истакао да ће клупе, ђубријере и остали мобилијар на барајевском шеталишту бити исти као и на Сава променади,  а набављени су од предузећа „Београд на води”.     

– Желели смо да покажемо и да Барајево може да има исте услове као и центар престонице. Важно нам је и да Лазаревац, Обреновац или Барајево имају свој уређени центар, шеталиште где ће људи моћи да се окупљају – навео је Весић. 

Он је подсетио да је у општини Барајево у протекле две године урађено 13 километара регионалних путева, тачније завршен је пут према Вранићу и Дражевцу, као и од Ибарске магистрале према центру Барајева. Такође је урађено и око 20 километара локалних, некатегорисаних путева, подсетио је градски менаџер.

– Овим радовима показали смо да Барајево, као најсиромашнија београдска општина, има исти приоритет као и свака друга централна општина, и да се коначно, после више деценија, у њу поново улаже – истакао је Весић и најавио даље улагање у Барајево, пре свега у пројекте везане за водовод и путеве. Весић је претходно обишао барајевску пијацу и разговарао са грађанима. 

Адамовић је најавио је да ће наредне године бити обновљено постројење за прераду отпадних вода у насељу Гај у општини Барајево, у које ће бити уложено више од 30 милиона динара, и на тај начин одстрањене отпадне воде из реке Барајевице.