понедељак, 22. јануар 2018.

Мали: Школа и вртић у Бусијама биће завршени до 1. септембра

Градоначелник Београда Синиша Мали обишао је данас земунско насеље Бусије и том приликом се уверио да радови на изградњи вртића и школе теку према плановима. Мали је истакао да ће око 600 ђака и предшколаца из овог насеља од наредне школске године похађати наставу у месту у којем живе уместо да путују до Батајнице или још удаљенијих делова града.

Вртић и школа се граде у сарадњи са Српском православном црквом, па је градоначелник обишао и Цркву Св. Ћирила и Методија где је разговарао са протојерејом Милорадом Нишкићем.

– Данас сам обишао земунско насеље Бусије и имао прилику да разговарам са становницима овог дела града. Драго ми је да смо заједно са њима сведоци напретка овог насеља Земуна и Београда. У претходном периоду, само у Бусијама смо у потпуности  реконструисали 30 улица, а у наредних неколико месеци биће уређено још 15, након чега ће свака улица у овом насељу биити асфалтирана – рекао је Мали.

Kруна наших напора да квалитет живота у деловима града попут овог буде исти као у централним градским општинама биће завршетак радова на изградњи вртића и школе, навео је Мали.

– Школску зграду, у којој ће се налазити и вртић, градимо заједно са Српском православном црквом. Очекујемо да школа буде отворена 1. септембра и тада ће око 600 малишана престати да путују у Батајницу и Земун јер ће имати школу у насељу у којем живе. То је пример како заједничким радом можемо да правимо позитивне помаке – додао је Мали.

Он је нагласио да сваки километар асфалта, канализационе или водоводне мреже подиже квалитет живота становништва.

– Разговараћемо ускоро и о новим игралиштима и паркићима јер сада са пуно поверења планирамо будуће активности. У Земуну су у претходном периоду асфалтиране 163 улице, постављено је 114 километара асфалта, 32 километра водоводне и 12 километара канализационе мреже. У току је реконструкција Земунског парка, док су у центру Земуна, у Господској улици, уређене фасаде. То је начин да покажемо да сваки део града и сваки грађанин имају исти третман. Бусије су прави пример те политике и када видимо напредак радова на изградњи школе, јасно је да се ствари у овом делу града мењају – закључио је Мали и захвалио председнику општине Земун, јер он и његов тим вредно раде и имају одговоре на сва питања суграђана.

Председник општине Земун Дејан Матић рекао је да је Земун сходно датим обећањима постао велико градилиште.

– Свакодневно комуницирамо са суграђанима и све што са њима договоримо, буде испуњено. Грађанима Бусија могу да обећам да ћемо ове године радити на новим зеленим површинама и санацији постојећих – рекао је Матић.

Протојереј Милорад Нишкић изразио је захвалност градоначелнику јер је одлучио да посети насеље у којем живе честити и вредни људи.

– Препознали смо напоре Града Београда и захвални смо на уложеном труду, финансијама и времену. За све нас нема лепше вести од отварања вртића и школе почетком септембра – рекао је Нишкић.