понедељак, 22. јануар 2018.

Весић: Гради се пут који ће коначно спојити Чукарицу и Обреновац

Градски менаџер Горан Весић обишао је данас почетак радова на уређењу некатегорисаног пута који повезује Малу Моштаницу и Руцку, односно општине Чукарицу и Обреновац. Догађају су присуствовали и председници ових општина, Срђан Коларић и Мирослав Чучковић. 

Весић је истакао да не постоји веће задовољство него када се на делу види како град и општина раде неке ствари које директно утичу на побољшање живота људи. 

– Ових 700 метара пута, који ће бити завршен за месец дана, неком не делује пуно, али за грађане Мале Моштанице и Руцке тих 700 „непремостивих” метара ће им потпуно променити начин живота. Тридесетак година су чинили напоре да се уреди овај пут и повежу општине Чукарица и Обреновац, али до сада нико није имао слуха. Захваљујући председницима ове две општине и људи који су овде на терену, ми смо успели да обезбедимо новац и за месец дана ће Руцка и Мала Моштаница бити повезане. Сада ће људи из Мале Моштанице моћи да користе и градски аутобус, а не само „Ласту”. Поред тога, имаћемо и алтернативни пут за Дубоку која је тренутно највеће клизиште у Европи – рекао је Весић.

Он је додао да је Град Београд, када је у питању Мала Моштаница, у протекле четири године урадио много. 

– Заједно са општином уређени су некатегорисани и атарски путеви, канали, фудбалско игралиште, црква. Све је то урађено у договору са грађанима и зато сам ја данас овде, да у разговору са њима видимо шта ће се радити следеће четири године јер верујем да они најбоље знају шта им је приоритет – истакао је градски менџер, додавши да ова градска власт ради на томе да Београд буде боље место за живот свих људи и оних који живе у центру, али и оних у рубним општинама.

Према његовим речима, сви грађани морају да имају пут, канализацију, водовод и јавни превоз и то је, како је рекао, нешто што не сме да се доводи у питање.

– У последње четири године Град Београд је уложио више од 350 милиона евра у приградска насеља која су била деценијама запостављена како се грађани који ту живе не би осећали као грађани другог реда. Решавамо проблем по проблем и са таквом политиком ћемо наставити и у наредном периоду – нагласио је Весић.

Мирослав Чучковић је изразио велику захвалност због концепта на којем инсистира садашња градска власт, а то је да, како је навео, приградски делови буду почеци а не крајеви Београда. Он је прецизирао да седамсто метара пута и директна аутобуска линија житељима овог дела Београда значи много. Чучковић је обећао да ће се настојати да се заједно са градом у свих 29 обреновачких села уради нешто конкретно. 

Срђан Коларић подсетио је да је захтев грађана да се уреди овај део пута десетинама година постојао, али да се ништа није урадило по том питању. Како је рекао, ово је само једна од иницијатива које добијају од грађана и покушавају да је спроведу у дело, а на њихову иницијативу сада функционише и директна линија 553 којом саобраћају поптуно нови аутобуси.