уторак, 23. јануар 2018.

Презентација такмичења за најбољу бизнис идеју у Школи за дизајн

Члан Градског већа и председник Савеза за запошљавање Града Београда Драгомир Петронијевић и председница Фондације за младе таленте Ана Зекавица посетили су данас Школу за дизајн, где су презентовали такмичење за најбољу бизнис идеју и позвали младе да учествују на њему.

– Још једном смо позвали ђаке ове школе са којом већ сарађујемо и имамо стипендисте Фондације за младе таленте да се пријаве на ово такмичење. Презентовали смо данас како изгледа ово такмичење и апеловали на младе људе да се пријаве,  да верују у себе, а посебно смо истакли да ће их оцењивати и њихови вршњаци који су већ успели да направе производ и успешно послују у Научно-технолошком парку – рекао је Петронијевић.

Овом приликом ђаци су одслушали предавање о томе како се прави бизнис план и шта им је све потребно како би своју идеју претворили у дело. Презентацији је присуствовала и директорка школе Јелена Медаковић.

Сaвeт зa зaпoшљaвaњe Грaдa Бeoгрaдa и Фoндaциja зa млaдe тaлeнтe Грaдa Бeoгрaдa расписали су 15. јануара  кoнкурс зa нajбoљу бизнис идejу. Фонд за помоћ у оснивању бизниса је милион динара, прва награда је 500.000 динара, друга 300.000, трећа 200.000, а најбољи иноватори ће добити место у Научно-технолошком парку Београд, где ће годину дана моћи бесплатно да користе просторије за свој рад. Пријаве за конкурс могу да се шаљу до 5. фебруара, до 15 часова, на адресу Трг Николе Пашића 6.