четвртак, 26. април 2018.

Младеновић: Наставља се акција сузбијања комараца

Више од двадесет екипа Завода за биоциде и медицинку екологију налази се током последњих четири дана на терену где врше третман комараца, рекао је заменик градоначелника Андреја Младеновић гостујући на ТВ Хепи.

Он је нагласио да су блага зима и висок водостај у континуитету током последњих месеци  допринели да се ове године комарци појаве раније него што је уобичајено. 

 – Третирали смо готово све централне градске општине, кренули смо од новобеоградских блокова, шеталишта поред Саве, одрадили Земун,  Стари град, Палилулу, Чукарицу, Врачар, Звездару, Савски венац и настављамо даље – рекао је Младеновић.

Како је додао, ради се и третман крпеља на великим излетиштима јер ће велики број грађана за првомајске програме посетити ова места. Он је апеловао на грађане да обрате пажњу и да се после боравка у природи прегледају и ако препознају ујед крпеља обавезно посете лекара.

Говорећи о 31. Београдском маратону Младеновић је подсетио на сјајну атмосферу на улицама, велики број људи који је поздрављао маратонце, пунктове са музиком, различите акције и покрете који се баве рекреацијом и здравим животом.

– У граду је тог дана била једна карневалска атмосфера. Поред спортиста, маратонаца у акцијама које су биле посвећене здрављу учествовале су целе породице, маме са бебама, али и људи који имају озбиљне здравствене проблеме, али се не предају и тако дају пример другима да не треба одустати. Цео систем је функционисао како треба, све градске службе  су биле добро организоване и савршено одрадиле свој посао – додао је заменик градоначелника.

Београдски маратон има дугу историју, навео је Младеновић,  а важно је да се види велики број људи на улицама и лепа слика града која је отишла у свет и показала да можемо да организујемо догађаје са великим бројем људи.