петак, 17. мај 2019.

Манифестација „Београд корача“ у суботу од Старог двора до Калемегдана

Поводом Међународног дана шетње Jane’s Walk, Привредна комора Србије уз подршку Града Београда, организује у суботу, 18. маја, манифестацију „Београд корача“. Шетња се организује од Старог Двора до Калемегдана, с почетком од 11 сати.

Манифестација „Београд корача“ организује се у оквиру пројекта City walk, а очекује се подршка што већег броја грађана.

Београд се, на иницијативу Привредне коморе Србије, од ове године нашао на листи градова који обележавају Међународни дан шетње. Циљ је да се што више Београђана, својим предлозима и иницијативама, укључе у пројекат и дају подршку изградњи града приступачнијег за кориснике пешачких и бициклистичких рута.

ПКС и Град Београд позивају Београђане да учествују у манифестацији „Београд корача“ како би се указало на све стране „урбане мобилности“ која подразумева већу доступност пешачких зона, бициклистичих стаза, добрих рута, осветљења, као и предлоге за унапређење ове области.

Одрживи и одговорни развој урбаних средина постао је императив модерног живота. Кроз пројекте које спроводи Привредна комора Србије даје снажну подршку одрживом развоју, а у оквиру пројекта Цитy wалк, заједно са партнерима, предложиће стратегију побољшања урбане мобилности у Дунавском региону.  Документ ће бити представљен доносиоцима одлука на локалном, националном и међународном нивоу. Стратегија подразумева унапређење одрживог транспорта и мобилности, као и развој урбаних средина у Дунавском региону у складу са потребама њихових становника.