петак, 19. јул 2019.

Никола Никодијевић заказао четрнаесту седницу Скупштине града за 25. јул

Председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић заказао је четрнаесту седницу Скупштине града за четвртак, 25. јул, с почетком у 10 часова. На дневном реду су Предлог одлуке о промени Статута Града Београда, као и Предлог измена Одлуке о буџету Града Београда за 2019. годину, уз пакет финансијских одлука које прате ребаланс буџета.

Одборници ће се изјашњавати и о предлозима планова детаљне и генералне регулације и изменама и допунама планова за делове територија Звездаре, Раковице и Земуна, а пред њима ће се наћи и бројни предлози одлука за израду нових планова, међу којима је, између осталих, за изградњу пешачко-бициклистичке везе између Омладинских бригада и Аде Циганлије, с мостом преко Саве, као и за подручја трасе тунелске везе Савске и Дунавске падине.

Важна тачка дневног реда биће и Предлог одлуке о финансирању трошкова четвртог покушаја биомедицински потпомогнутог оплођења. Одборници ће одлучивати и о изменама и допунама Програма уређивања и доделе грађевинског земљишта за 2019. годину, затим о Предлогу одлуке о управљању комуналним, инертним и неопасним отпадом, као и о изменама одлука о оглашавању и Градској управи.

Ребалансе програма пословања за 2019. годину предложиће следећа јавна комунална предузећа: „Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда, „Ада Циганлија”, „Градско стамбено”, „Београд-пут”, „Јавно осветљење”, „Путеви Београда” и „Зеленило – Београд”, а одлучиваће се и о измени Одлуке о промени оснивачког акта „Сава центра”.

На дневном реду је и Предлог измена Кадровског плана за 2019. годину Градске управе, Службе за централизоване јавне набавке и контролу набавки, Службе за буџетску инспекцију, Службе за интерну ревизију, Канцеларије за младе и заштитника грађана, док ће се по скраћеном поступку одлучивати, између осталог, о решењима о разрешењу и именовању директора и в.д. директора у једном броју предузећа и установа чији је оснивач Град Београд.