уторак, 10. децембар 2019.

Делегација из Русије у посети Старом двору

Помоћник градоначелника Андреја Младеновић угостио је данас у Старом двору делегацију Русије којa je присуствовала откривању споменика славном арехтекти Николају Краснову у парку Мали Ташмајдан.

Пријему је присуствовао и градски секретар за културу Иван Карл.

Гости из Русије предложили су да наредне године у Београду буду одржани Дани Москве. 

– Спремни смо да нашу сарадњу унапређујемо и ширимо. Најбржа веза коју стварамо јесте веза наших култура. Позитивно је оцењена и ваша иницијатива да буду одржани Дани Москве у Београду, за шта постоје добри услови – казао је помоћник градоначелника, и додао да су то конкретни сусрети, те да би таква културна манифестација била круна сарадње две земље.

Представници делегације Москве изнели су идеју да се 2020. године у Београду одржи манифестација која би обухватила музички део, дечје стваралаштво, радионицу из подручја образовања као и разне изложбе. Следеће године навршава се 75 година од победе у Великом рату, који се у Русији обележава као Велики отаџбински рат, а планирано је одржавање 20 манифестација које ће истаћи његов историјски значај. 

Градски секретар за културу Иван Карл истакао је да би манифестација Дани Москве могла да буде одржана крајем септембра наредне године.

Праунук Николаја Краснова Сем Смол посебно је захвалио Граду Београду на гостопримству, и додао да му је част што је споменик Краснову подигнут у нашем граду.