Привремени режим саобраћаја и измене у јавном градском превозу током радова на Тргу републике

Током извођења радова на Тргу републике, од 1. априла ће Теразије и Коларчева улица бити затворене за динамички саобраћај, осим за возила јавног превоза.
Будући да је Трг републике затворен за саобраћај, грађани који су за долазак до Теразијског тунела користили улице Краља Милана, Теразије, Коларчеву, Македонску (преко Трга републике), тај део трасе више не могу користити.
Долазак из правца Славије у тунел могућ је трасом улица: Немањина – Кнеза Милоша – Трг Николе Пашића – Дечанска или Краља Милутина – Десанке Максимовић – Булевар краља Александра – Трг Николе Пашића – Дечанска.
Сва путничка возила која се крећу из правца Новог Београда ка Славији и Булевару краља Александра могу користити Призренску улицу, док лево скретање из Призренске ка Тргу републике није дозвољено.
Препорука возачима је да избегавају зону радова и Француску улицу, те да користе алтернативне правце. 
Због радова на Тргу републике доћи ће и до измена на линијама јавног превоза: 
– тролејбуске линије 21, 22 и 29 се скраћују до Трга Славија; линија 21 саобраћаће од Славије до Учитељског насеља, линија 22 од Славије до Крушевачке улице, а линија 29 од Славије до насеља Медаковић III.
За ове линије привремено се уводи излазно стајалиште на Тргу Славија, на делу између Макензијеве и Београдске улице, док ће полазно стајалиште бити на делу између улица Краља Милана и Немањине.
Као замена за тролејбусе, привремено се уводи локална аутобуска линија 22А, која ће радити на релацији од Трга републике до Трга Славија. Ова линија ће користити привремена стајалишта на Тргу Славија и у зони привремене окретнице код Палате „Албанија”, као и сва постојећа стајалишта у улицама Краља Милана и Теразије.
Привремено се укидају тролејбуске линије 19, 28 и 41, а додатно појачава тролејбуска линија 40. Аутобуске линије 27 и 31 се скраћују до привремене окретнице која ће бити уведена испред Палате „Албанија”. 
Аутобуске линије 24, 26, 37 и 44 делимично ће мењати трасу и то: 
– у смеру ка Булевару краља Александра, из Француске улице аутобуси на овим линијама ће пролазити кроз терминус „Трг републике”, затим Улицом браће Југовић, Дечанском и даље редовном трасом. У овом смеру привремено се успоставља стајалиште поред Народног позоришта; 
– у супротном смеру аутобуси на овим линијама ће из Дечанске улице ићи Улицом браће Југовић до Француске улице и даље редовном трасом, при чему ће у овом смеру користити постојеће стајалиште код Дома омладине.
Постојеће такси стајалиште које је лоцирано код Палате „Албанија” измешта се у зону код хотела „Касина”, односно на стајалиште јавног превоза за смер ка Тргу републике. Ову позицију ће користити само такси возила, док ће стајалиште за линије јавног превоза привремено бити измештено у зону код Палате „Албанија”.