понедељак, 15. април 2019.

Отворен Сајам средњих стручних и уметничких школа

Градски већник Драгомир Петронијевић и градски подсекретар за образовање и дечју заштиту Игор Раичевић отворили су данас пети Сајам средњих стручних и уметничких школа, који се одржава у Хали 5 Београдског сајма. 

– Важност сајма је да млади људи могу да се упознају са средњим школама, као и са својом будућим професијама. Данас бирате чиме ћете се бавити у животу, зато искористите ову могућност да упишете оно што волите. Сутра када порастете, једино што ће правити разлику су знања и вештине. Уколико будете спремни да учите и радите на себи, сутра ћете направити каријеру – поручио је Петронијевић будућим средњошколцима. 

Он је подсетио да се учи кроз цео живот, те да се за две деценије очекују 44 нова занимања. 

– Зато будите спремни да стално учите и обогаћујете своја знања, јер то радите само због себе. Снови се остварују тако што правите разлику, а разлику правите зато што знате више – истакао је Петронијевић и најавио да ће Град Београд наставити да подржава овај програм. 

Подсектетар Раичевић је захвалио Националној служби за запошљавање, Привредној комори Србије и Београдском сајму на помоћи у реализацији петог Сајма средњих стручних и уметничких школа. 

Он је поручио да је идеја да се младим људима помогне да донесу једну од најважнијих одлука у животу. 

– Град Београд је ту да створи што боље услове у школама, да вам директори и професори пренесу знање, а на вама је да извучете максимум из школавања и сутра радите оно што желите – закључио је Раичевић. 

Секретаријат за образовање и дечју заштиту Града Београда у сарадњи са Националном службом за запошљавање и Привредном комором Србије организује сајам намењен ученицима завршних резреда основних школа.