понедељак, 18. децембар 2017.

Други конгрес Центра за научно-истраживачки рад студената Технолошко-металуршког факултета

Члан Градског већа и председник Градског савета за запошљавање Драгомир Петронијевић присуствовао је данас Другом конгресу Центра за научно-истраживачки рад студената Технолошко-металуршког факултета Универзитета у Београду, на којем су приказани зборници школских радова 2015/2016. године, као и радови током 2016/2017. године.

Петронијевић је истакао да му је, као члану Градског већа, била част да се обрати студентима и уједно чује њихове идеје и пројекте. 

– Њихови пројекти су комплементарни са пројектима Града Београда, од пречишћавања вода до третирања отпада. Настављамо да радимо и на унапређењу рада Научно-технолошког парка, где на иновацијама раде и многи студенти са овог факултета. Наш задатак је да наставимо да стварамо услове да они остану овде, у иностранству презентују научне радове и стекну додатно знање, али да се врате у Србију и наставе да развијају нашу привреду и привреду града у коме су се родили и школовали. Као Град Београд и Савет за запошљавање настављамо да радимо са младим људима, организујемо такмичења, омогућавамо шансе за развој властитог бизниса, али и да их спајамо са инвеститорима који овде отварају нова радна места. Налазимо се у четвртој индустријској револуцији и са оваквим људима стварамо себи шансе за будућност – казао је Драгомир Петронијевић.