понедељак, 1. март 2010.

Отворена новоизграђена тениска хала на Ади Циганлији

Новоизграђена тениска хала вечерас је званично отворена на Ади Циганлији. Хала се налази на левој обали Савског језера, простире на око 1.000 квадратних метара и има два тениска терена са бетонском подлогом и трибинама. Oбјекат је опремљен и свлачионицама и туш кабинама, а моћи ће да га користе сви заинтересовани тениски клубови, професионални тенисери и рекреативци.

– ЈП „Ада Циганлија” је поносно што може Београђанима да пружи нови садржај и простор какав Србија, као светска тениска сила, и заслужује. Ово је прва хала са најсавременијим теренима, какви се користе на чувеном турниру „US Open”. Заједно са отвореним теренима хала чини велики тениски центар – рекао је директор предузећа Зоран Гајић.

Град је поред седам отворених тениских терена и хале на Ади Циганлији у последњих пет година изградио и фудбалски терен са вештачком травом, трим стазе и објекте за друге садржаје, да би ово излетиште било привлачно и за рекреативце и за врхунске спортисте, истакао је Драган Ћирић из Секретаријата за спорт и омладину.

Селектор нашег Дејвис куп тима Богдан Обрадовић је најавио да ће у овом тениском центру, у најбољим могућим условима, бити реализоване и тениске школе и садржаји за предшколски узраст, као и да ће у њему бити припремани српски репрезентативци.

Отварању су присуствовали српски репрезентативац Новак Ђоковић и чувени тениски тренер Никола Пилић.