понедељак, 29. март 2010.

У Дечјем центру „Звездани гај” сутра изложба ускршњих јаја

Изложба радова насталих током традиционалног предускршњег дружења и конкурса осликавања ускршњих јаја и израде цртежа „У сусрет Ускрсу” биће отворена сутра у 12 часова у Дечјем центру „Звездани гај”. Под покровитељством општине Звездара ову манифестацију већ 15 година организују Пријатељи деце Звездаре и Предшколска установа „Звездара”. Циљ конкурса је да децу и младе подстакне на креативно изражавање и неговање обичаја и традиције Ускрса као породичног празника.

На овогодишњи конкурс стигло је више од 300 цртежа и  око 430 осликаних ускршњих јаја из вртића, основних школа и удружења за помоћ  деци са сметњама у развоју са подручја Звездаре. Бојило се темперама, фломастерима, воском и златним прахом, сликани су акварели, прављени колажи, јаја од рециклираног папира, праве мале уметничке инсталације. Најмлађи аутор има само две и по године, а неки од радова су потписани као заједничка акција деце, родитеља и васпитача.

Жири је наградио 27 најбољих радова. Имена победника биће проглашена на отварању изложбе, када ће им бити додељене и награде и дипломе. Њихови радови биће послати на градски конкурс.