субота, 17. април 2010.

Коњичке игре у Доњем граду на Београдској тврђави

У оквиру манифестације „Дани Београда” данас су у Доњем граду на Београдској тврђави одржане Коњичке игре.

– Први пут ове године сарадњу ЈП „Београдска тврђава” и Коњичког клуба „Полицајац” унапредили смо организацијом манифестације Коњичке игре. Било би добро да то постане део неког церемонијала који ће се даље развијати на Београдској тврђави. Посетиоци су могли да виде вештине коњичког клуба „Полицајац”, али и да активно учествују у програму, рекла је Ивана Лучић Тодосић, директорка ЈП „Београдска тврђава”.

Према њеним речима сваке године од пролећа до касне јесени коњичке патроле дежурају на територоји Београдске тврђаве. То је изутетно користан и атрактиван програм који пружа безбедност гостима, а такође је и својеврсна туристичка атракција.

Горан Живковић, виши полицјски наредник, командир чете коњаника, каже да је данас посетиоцима представљена чета коњаника у саставу полицијске бригаде Полицијске управе за град Београд као и рад Коњичког клуба „Полицајац”.

– Приказан је део обуке полицајаца коњаника, и дресирање службених коња, а други део био је спортски програм са прескакањем препона. Наши чланови су одлични јахачи и они су уједно и чланови репрезентације Србије,  рекао је Живковић.

Оно што је одушевило клинце, који су се данас са родитељима нашли на Доњем граду Београдске тврђаве је школа јахања коју су могли да посете и покушају да јашу коње.  Били су одушевљени њиховом лепотом и спретношћу.

Иначе посетиоци Београдске тврђаве су данас могли да, у оквиру Манифестације „Дани Београда”, прошетају кроз Антички сингидунум, Београдску варош и да слушају античку музику.