петак, 14. мај 2010.

У Основној школи „Змај Јова Јовановић” одржан маскенбал

На платоу иза Основне школе „Змај Јова Јовановић” у вождовачком насељу  „Браћа Јерковић” данас је одржан  традиционални дечји пролећни маскенбал. На овом костимираном балу, шестом по реду, учествовало је 400 ђака нижих разреда из ове школе, 200 малишана предшколског узраста – будућих првака са територије Вождовца, као и деца из насеља.

– Како школа не би била само озбиљна већ и весела, пре шест година одлучили смо да се један дан деца само радују. Одабрали смо да то буде у пролеће, али и да се заједно са нама веселе и будући прваци. На тај начин они ће се дружити са осталим ученицима, а и приближиће им се школа. Све маске са децом су урадили њихови родитељи. У полуфиналу ће учествовати 40 деце и за њих ћемо организовати једнодневни излет, док ће освајачи прва три места бити награђени кљигама, лоптама и слаткишима. На крају програма сви учесници маскенбала продефиловаће кроз насеље – рекла је Весна Животић, директорка ОШ „Змај Јова Јовановић.

На платоу иза школе данас су пролеће поздравили мали гусари, димничари, фудбалери и кошаркаши, вештице и принцезе, Спајдермени и Бетмени, мишеви и  мачке, лекари, каратисти, пажеви, Црвенкапе и још много оригиналних и занимљивих ликова из бајки и дечјих филмова. Сви они заједно су се веселили уз музику дечјег бенда из Основне школе „Краљ Петар II Карађорђевић”.