петак, 11. јун 2010.

Градоначелник Драган Ђилас примио чланове Квартета „Терем” из Санкт Петербурга

Градоначелник Београда Драган Ђилас примио је данас у Старом двору чланове Квартета „Терем” из Санкт Петербурга и руске солисте који ће са њима наступити сутра у „Сава центру”. Сутрашњи концерт одржава се поводом обележавања Руског националног дана. Пријему је присуствовао члан Градског већа Даријан Михајловић.

– Ваш долазак у Београд један је од највећих културних догађаја за наш град. Импресивни репертоар који изводите биће изузетно, ново искуство за београдску публику – рекао је Ђилас.

Квартет „Терем” је светски познат по извођењу широког програма на традиционалним инструментима. Чланови квартета изводе дела класичног репертоара, обраде старих руских фолклорних мотива, па и савремена музичка дела свих жанрова. Разбијајући скоро сваку познату жанровску баријеру, ови класично образовани музичари већ 25 година наступају широм света и добитници су бројних руских и међународних признања.

На концерту у „Сава центру”, уз руске музичаре и вокале – сопрана Оксану Шилову, баса-баритона Ромада Демидова и десетогодишњу руску певачку звезду Настасју Титову, наступиће и домаћи оркестар „Камерата Сербика”. Концерт почиње у 20 часова, а сав приход намењен је набавци платана за Булевар краља Александра.