петак, 9. јул 2010.

Улагањима града Велика Моштаница постала лепше место за живот

Велика Моштаница, насеље на територији општине Чукарица, више није као пре и сада је изузетно лепо место за живот, слажу се житељи који су данас имали прилику да то поделе с помоћником градоначелника Александром Шапићем, током његовом обиласка радова у једној од улица у насељу. Уз њега, Велику Моштаницу, а посебно улицу Живојина Табаковића, која се комплетно обнавља, посетили су и председник општине Чукарица Милан Тлачинац, те представници ове општине и Дирекције за путеве.

Александар Шапић je нагласио да је у последње две године у овом насељу уређено више од двадесет километара и да је углавном реч о улицама које су први пут добиле асфалт.

– То је велика ствар за људе који овде живе јер многи житељи централних делова града не знају шта значи када вам асфалт дође до куће и када не морате више да газите по блату. Зато је наш интерес да се сви Београђани, било где да живе, управо и осећају као Београђани и да имају урбане услове за живот. Ове године у плану је да се у читавом Београду на више од 350 километара обнови или први пут угради асфалт. Дакле, поред капиталних пројеката који се раде у граду и који су од круцијалне важности за све Београђане, раде се и ове ништа мање важне ствари јер живот чине једноставнијим и бољим – казао је Шапић.

Осим санације коловоза, у улици Живојина Табаковића постављају се и канализационе цеви, чиме ће се на систем прикључити око педесет домаћинстава, основна школа и дом здравља.

– На тај начин решава се огроман проблем који смо имали са изливањем канализације, посебно у школи. Улица је дуга 1,3 километра и имаће и уређене тротоаре. Непосредно пре ове, сређене су и бројне друге улице у насељу – каже Тлачинац.

Милан Тлачинац изразио је велику захвалност и граду и градоначелнику на разумевању и улагању у делове општине који су раније били запостављени. Захвални су и бројни грађани који су се окупили да поздраве госте. Кажу, улице су им сада као булевари.

Учитељица у Основној школи „Бранко Радичевић” Радмила Кузмановић истакла је да је све што је урађено и што се ради за сваку похвалу и да су сви житељи насеља презадовољни. Насеље је потпуно другачије и не личи више на оно од пре пет или десет година, а посебно су задовољни родитељи јер њихова деца сада могу безбедно да се крећу и играју.