петак, 9. јул 2010.

Реконструкција Мишарске и улице Коче Капетана

Екипе Јавног комуналног предузећа „Београд-пут” започеле су реконструкцију Мишарске и улице Коче Капетана на Врачару. Радови ће трајати до 31. августа и за то време саобраћај у ове две улице биће у потпуности обустављен.

У Мишарској улици у току је рушење тротоара и израда нове коловозне конструкције. Улица Коче Капетана добиће и део нове комуналне инфраструктуре, па је у току полагање каблова за нову јавну расвету и замена старе водоводне мреже. По завршетку тих послова, следи израда коловозне конструкције и сливничких веза.

Реконструкција обе улице врши се по налогу Секретаријата за саобраћај у оквиру техничког регулисања. Представљаће зоне успореног саобраћаја, што је, уз задржавање функције, и грађевински и саобраћајно потпуно ново решење за улице у Београду. Коловоз, паркинг места и пешачке површине биће у потпуности у истој равни и поплочани. Тротоари ће украсним стубићима бити одвојени од коловоза, а паркинзи означени посебном бојом. Циљ измена је да успоре кретање возила кроз ове саобраћајнице.