петак, 24. септембар 2010.

„Трофеј Београда” и Интернационално такмичење у спортском плесу сутра и прекосутра у „Шумицама”

Највеће међународно такмичење у спортском плесу код нас „IDSF International Beo Dance Open 2010” одржаће се сутра и прекосутра од 10 часова у Центру за културу и спорт „Шумице”. Учествоваће више од 600 плесних парова из 23 земље. Такмичиће се све старосне категорије и једна за Трофеј Београда. Организатори овог деветог по реду турнира су Плесни клуб „Beo Dance” и Плесни савез Србије. Манифестацију су подржали Секретаријат за спорт и омладину и Министарство омладине и спорта.

– Секретаријат за спорт и омладину радо је, као и раније, подржао ову манифестацију у којој сваке године учествују плесачи у латиноамеричком и модерном плесу из све већег броја земаља у свету. Ово је још једна прилика да се из Београда у свет пошаље лепа слика – рекао је Драган Ћирић из Секретаријата за спорт и омладину.

Због великог броја учесника манифестација ће трајати два дана. Свечано отварање биће у суботу, 25. септембра, у 20 часова, а затварање у недељу, 26. септембра, око 22 часа. Квалификације ће бити одржане у дневним терминима (од 10 часова), а финала у вечерњим, после 20 часова. Парови ће се надметати у десет дисциплина. Свих пет старосних категорија такмичиће се у пет латиноамеричких и пет стандардних плесова. Оцењиваће их 20 реномираних судија из двадесетак земаља, а финални део такмичења одвијаће се уз музику оркестра „Mambo Stars”. У свету се годишње одржи око 400 такмичења у спортском плесу, али само десетак уз живу музичку пратњу.