петак, 17. децембар 2010.

Свечано осветљење града од сутра

Заједно са јавном расветом, од сутра ће на београдским улицама засијати и свечано осветљење града за Божић и Нову 2011. годину, рекао је Марко Стојановић, директор Управе за енергетику у Секретаријату за комуналне и стамбене послове и додао да ће вечерас бити испробано осветљење.

– Свечано осветљење је комплетно постављено и прикључено на систем јавне расвете, а град ће украшавати до 20. јануара 2011. године. Сви комплети су претходно репарирани, неисправне сијалице су замењене новим и све је спремно да од сутра улепша празнични ноћни изглед главног града. Осветљење је  и ове године  концентрисано на ужи центар града, од Славије до Калемегдана, преко Трга Николе Пашића и Булевара краља Александра до Правног факултета и два новобеоградска булевара – рекао је Марко Стојановић.

За наступајуће новогодишње и божићне празнике свечано су украшене 22 локације: Кнез Михаилова са бочним улицама, Tрг Републике, Теразије, Трг Николе Пашића и прилаз Старом двору, Булевар краља Александра (од Трга Николе Пашића до Вуковог споменика), Краља Милана, Kнеза Милоша, Београдска, Макензијева, Немањина, Булевар ослобођења (од Франше д`Еепереа до Славије), Трг Славија, Светогорска, Македонска, Таковска (од Булевара краља Александра до Светогорске), парк испред Дома војске (јелка) са Скадарском улицом, парк на Савском тргу, плато испред зграде Градске управе у улици 27. марта (јелка), Господска у Земуну, Булевар Михајла Пупина (од Бранковог моста до кружног тока), Булевар др Зорана Ђинђића и Коларчева.

Демонтажа декоративног осветљења почеће 20. јануара.