понедељак, 20. децембар 2010.

Расписан конкурс за Награду града Београда

Град Београд данас је објавио услове конкурса за доделу годишњих награда, када ће  по први пут  бити додељена признања из области пољопривреде, награда за херојско дело, као и за дугогодишњи рад и трајан допринос развоју града, али и специјално признање које ће се доделити за изузетан допринос у реализацији догађаја од значаја за српску престоницу.

– Указала се потреба за допуном наведене одлуке, с обзиром на то да се на територији Београда пољопривредом бави 15.000 суграђана, који чине важан сегмент наше привреде. Такође, сваке године се укаже потреба да се награди неки појединац или група за дело које улази у домен херојства, или развоја града, као и доприноса организацији битних дешавања. Тим чином град жели да се на адекватан начин одужи свим људима који, пре свега, нису познати широј јавности, а доприносе његовом развоју – истакао је у образложењу члан Градског већа Даријан Михајловић на седници Скупштине града, одржаној 1. децембра.

Поред новоустановљених награда, град Београд ће и за ову годину доделити признања у области уметности, науке, медицине, архитектуре и урбанизма, новинарства, образовања и спорта. Поред наведених, биће додељене и награде за стваралаштво младих, које ће понети највредније остварење у научном и уметничком раду ученика и студената, као и награда „Светислав Стојановић”, која се додељује за изузетне резултате у области заштите од пожара на територији Београда.  

Рок за подношење предлога за доделу награде је 20. фебруар 2011. године, док ће одлуку о томе коме ће припасти престижно признање донети одговарајуће комисије именоване од Скупштине града.

Све додатне информације о условима конкурса заинтересовани могу погледати на веб-сајту града Београда  www.beograd.rs.