среда, 23. фебруар 2011.

Све улице првог приоритета очишћене и проходне

Све улице првог приоритета су проходне и чисте и нема скраћења линија јавног градског превоза. Други приоритет чишћен је синоћ упоредо с првим и од јутрос су екипе Зимске службе „Београд-пута” поново ангажоване на споредним саобраћајницама у граду. Према речима Милорада Пуцаревића, главног дежурног инжењера у овој служби, екипе уклањају снег и око виталних објеката, попут домова здравља, клиничких центара, школа и обданишта, али и на позив грађана како би кола Хитне помоћи могла да приђу стамбеним објектима.

– Ангажовано је 126 екипа за одржавање улица и локалних путева на територији свих 17 градских општина. Поред тога, 22 екипе уклањају снег са регионалних путева и Панчевачког моста. Коловози су потпуно очишћени и нема  леда – казао је Пуцаревић.

Температура се креће од – 2 до – 5 степени Целзијуса у зависности од делова града и углавном се посипа „путарска” со. Калцијум-хлорид користиће се само у случају пуцања водоводних цеви и појаве леда, дакле спорадично, с обзиром на то да со делује на овој температури.