четвртак, 11. октобар 2018.

Именовања у једном броју предузећа и установа града

Скупштина Града Београда на данашњој седници донела је решења о именовању директора и в.д. директора у једном броју предузећа и установа чији је оснивач Град Београд.

Тако је дужности разрешен досадашњи в.д. директора Музеја Николе Тесле Бранимир Јовановић, а на то место именована је Ивона Јевтић, професорка српског језика и књижевности и досадашња секретарка за културу. Она ће ову функцију обављати као вршилац дужности, најдуже једну годину.

Директору Градског завода за хитну медицинску помоћ др Горану Чолаковићу поверен је још један мандат на период од четири године.

Утврђен је престанак мандата в.д. директора ЈП „Хиподром Београд” Ристи Костову због подношења оставке, а за новог вршиоца дужности именован је дипломирани економиста Вељко Росић, на период од годину дана.

Разрешен је директор Центра дечјих летовалишта и опоравилишта Града Београда Милан Рогановић, а за в. д. директора овог центра, на период од шест месеци, именована је Тања Сантрач, мастер професор српског језика, културе и књижевности.

У овом делу седнице донет је и измењени закључак о приступању промени Статута Града Београда.