четвртак, 6. децембар 2018.

Испорученa помоћ породици са Косова и Метохије на Алтини

Заменик председника општине Земун и председник Савета за миграције Дамир Ковачевић и повереник за збрињавање избеглих, прогнаних и расељених лица Иван Васић присуствовали су данас додели грађевинског материјала породици Корићанин која подиже кућу у насељу Алтина, саопштено је из ове општине.

Ковачевић је подсетио да је испоручен само један од шест грађевинских пакета намењених интерно расељеним лицима са Косова и Метохије. 

– У сарадњи са Републичким комесаријатом за избеглице и миграције реализујемо пројекте за интерно расељена лица који живе у Земуну, тако да ћемо и наредне године наставити са пројектима помоћи у грађевинском материјалу, који уз доходовне активности, односно економско оснаживање породица, представљају континуирану подршку породицама које су избегле деведесетих година – рекао је Ковачевић.

Он је истакао да је број људи којима је потребна помоћ све мањи.

– Помажемо и у огреву, набавци лекова, пакетима хране како би наши суграђани имали што бољи животни стандард – рекао је Ковачевић и додао да је прва помоћ испоручена породици Мирка Корићанина, родом из околине Пећи, који са породицом скоро две деценије живи у насељу Алтина и до сада није био у могућности да приведе радове крају.

Локални Савет за миграције ће у сарадњи са републичким институцијама наставити да реализује различите пројекте намењене најугроженијим породицама које су свој нови дом нашле на територији општине Земун.