недеља, 27. јануар 2019.

Весић: Савиндан је слава знања, учења и развоја нашег народа

Заменик градоначелника Београда Горан Весић данас је заједно са чланицом Градског већа Еленом Билић, начелником школске управе Београда Душаном Кићовићем и представником Општине Стари град Миланом Церовцем присуствовао свечaној светосавској прослави у ОШ „Скадарлија”.

Весић је ђацима, наставницима и родитељима, у име Града Београда, честитао школску славу и истако да је данашњи дан слава знања, учења, развоја нашег народа и нације.

– Свети Сава није био само утемељивач Српске цркве, која ове године прославља осам векова постојања, већ је био и градитељ школа и болница и творац првог српског устава – Крмчије, тако да смо ми народ који осам векова има свој устав, што много већи народи од нас немају – рекао је он.

Весић је нагласио да је Свети Сава кроз историју постао симбол нације, апостол вере, љубави и наде и да су због тога многи непријатељи нашег народа кроз историју покушавали да нас одвоје од Светог Саве.

– Вековима славимо овај дан и свака генерација га слави са више жара и љубави. Зато на овај дан требало би да размислимо да ли смо на путу који нам је он показао и да ли градимо нашу државу, друштво и школе – истако је Весић и закључио да је на нама да следимо његове путеве државности и просветитељства. 

Заменик градоначелника је заједно са свештеником, директорком школе Мирјаном Слобода и представницима Управног одбора школе преломио славски колач, а затим присуствовао свечаној приредби коју су припремили ђаци.