петак, 12. јул 2019.

Нова донација „Паркинг сервиса“ београдским породилиштима

Јавно-комунално предузеће „Паркинг сервис“ завршило је други циклус акције „Беби паркинг место“ потписивањем уговора и уручењем медицинске опреме београдским породилиштима. Ове године ГАК „Народни фронт“ добила је пет кардиотокографа (ЦТГ), Клиника за гинекологију и акушерство КЦС инструменте за хистероскопске интервенције и Болница за гинекологију и акушерство КБЦ „Звездара“ добила је девет контејнера за стерилизацију хируршких инструмената и текстила.

Свечаности у Клиници за гинекологију и акушерство Клиничког центра Србије присуствовали су председница општине Савски венац Ирена Вујовић, директор „Паркинг сервиса“ Андрија Чупковић, помоћник директора КЦС проф. др Јовица Миловановић.

Председница општине Савски венац Ирена Вујовић захвалила се директору „Паркинг сервиса“ на донацији овог предузећа, које предњачи у својој друштвеној одговорности у односу на друге и рекла да се нада да ће бити добар пример осталима.

Директор ЈКП „Паркинг сервис“ Београд Андрија Чупковић изјавио је да је данашња донација мала ствар коју ради у односу на оно колико је гинеколошким клиника заиста потребно.

- Ово је наша омиљена акција, уз наравно и акцију „Ђачко паркинг место“. Следеће недеље обележавамо „беби“ паркинг места и код КБЦ „Земун“, тако да ће од следеће године и ово породилиште добијати донацију од „Паркинг сервиса“. У наредним месецима Град Београд ће поставити потапајуће стубиће испред ГАК „Народни фронт“ и породилишта у Вишеградској, како би омогућио да се возила хитне помоћи, са мајкама и бебама, што пре паркирају и стигну до помоћи која им је преко потребна. Такође, поставићемо потапајуће стубиће и на паркинг местима резервисаним за родитеље, који долазе по своје бебе, а паркирање ће бити бесплатно за њих. Још једном апелујем на возаче да паркирају возила баш на овим посебно обележеним паркинг местима – „беби“ и „ђачким“, јер приход од паркирања иде породилиштима, односно основним школама, које су у њиховој близини – нагласио је Чупковић.