недеља, 9. мај 2021.

Мобилни аутобус за вакцинацију данас испред ТЦ „Биг” у Раковици

Први мобилни аутобус за вакцинацију у Србији биће сваког дана на другој локацији. У петак смо кренули из Обреновца, јуче смо били на Ади Циганлији, а данас смо у Раковици испред Тржног центра „Биг”, изјавила је градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.

Према њеним речима, мобилни аутобус ће бити од 10 до 17 часова на овом месту где влада велико интересовање за вакцинацију. Грађанима је на располагању „синофарм” вакцина.

– Овим аутобусом можемо стићи до сваког места, сваког села у Београду, сваког човека који жели да се вакцинише. Јуче се на Ади Циганлији вакцинисало више од 114 особа, углавном млађе популације. Људи који су дошли да уживају у природи и видели овај аутобус, нису могли да верују да тако нешто постоји. Ми смо јединствени у овом делу Европе када су у питању ове иновације, чиме показујемо да бринемо о људима. Желимо да пунктови за вакцинацију буду доступни јер имунизацијом једино можемо да победимо овај вирус – рекла је Станисављевићева.

Она је подсетила да је Република Србија захваљујући председнику Александру Вучићу обезбедила довољан број вакцина.

– Ово је аутобус ГСП-а који је према препорукама и стандардима Градског завода за јавно здравље преуређен у пункт за вакцинацију. Овде увек може да ради лекарска екипа као на било ком месту где се вакцинација већ обавља. Имамо делове где се врши пријављивање, лекарски преглед, сама вакцинација, а на крају испред аутобуса обезбеђен је део у виду чекаонице где особа треба да сачека одређено време после вакцинације. Поред тога, у аутобусу је обезбеђен проток воде и фрижидери који се напајају путем агрегата, чиме се омогућава безбедност вакцина – рекла је Наташа Станисављевић.

Она је најавила да ће се овај аутобус сваког викенда наћи на некој пешачкој зони, сутра ће бити у општини Барајево, прекосутра у Лазаревцу.  

Председник општине Раковица Милош Симић позвао је овом приликом све грађане Раковице и Београда да дођу и да се вакцинишу, како би заједно победили овај вирус.