среда, 20. фебруар 2019.

Горан Весић отворио четврто међународно атлетско такмичење у Београду

Заменик градоначелника Горан Весић званично је данас отворио четврто међународно атлетско такмичење, под називом „Serbian open indoor miting”, које се одржава у Атлетској дворани на Бањици. Он је том приликом такмичарима пожелео добре резултате, а организаторима да наставе са реализацијом оваквих догађаја.

– Београд је отворен ка спортистима и као такав домаћин је многих великих такмичења. Организација овог међународног атлетског такмичења још један је показатељ тога – истакао је Весић.

У име организатора, председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић навео је да ова спортска мисија надилази државне границе.

– Отвореност је најважнија особина овог такмичења. Београд отвореног срца прима све такмичаре, пријатеље спорта и заљубљенике у атлетику – рекао је Јевросимовић.  

Он је захвалио Министарству омладине и спорта, Министарству одбране, Граду Београду, спонзорима, такмичарима и тренерима. 

Догађају је присуствовао и члан Градског већа Филип Марјановић. 

У дванаест дисциплина, пет у женској и седам у мушкој конкуренцији, такмичи се 150 атлетичара из четрнаест земаља Европе. На митингу наступају и наши најбољи атлетичари, предвођени Иваном Шпановић, којој је ово последња провера пред Глазгов, где брани титулу шампиона Европе коју је освојила у Београду.