Седница Скупштине града Београда

Председник Скупштине града Никола Никодијевић заказао за петак, 12. март, у 10 часова, у Сава центру (улаз из Улице Милентија Поповића 9),

27. Седницу Скупштине града

На дневном реду седнице биће информација о стању безбедности у граду Београду, Предлог Одлуке о изменама и допуни одлуке о утврђивању обима средстава за вршење послова Града и градских општина и одређивању прихода који припадају Граду, односно градским општинама у 2021. години ка и Предлог одлуке о изменама Одлуке о буџету Града Београда за 2021. годину.
Одборници ће одлучивати и о Предлогу плана детаљне регулације локације „Моравска” – део насеља Баташево у Младеновцу, Предлогу плана детаљне регулације локације „Мали пролаз” део насеља Међулужје у Младеновцу, Предлогу плана детаљне регулације Центра за управљање комуналним отпадом – трансфер станице у Младеновцу као и више предлога и о изради планова детаљне регулације од значаја за развој града.
На дневном реду је Предлог одлуке о униформи и ознакама комуналних милиционара, Предлог одлуке о означавању возила и пловила и опреми Комуналне милиције, Предлог закључака о давању сагласности на план рада Секретаријата за послове комуналне милиције за 2021. годину, Предлог Одлуке о измени одлуке о јавним паркиралиштима те Предлог одлуке о изменама одлуке о накнадама за коришћење јавних путева за територију града Београда.
Седница Скупштине града Београда, биће одржана уз поштовање препорука Градског завода за јавно здравље Београд о превентивним мерама у циљу спречавања ширења заразне болести COVID -19.

Дневни ред седнице можете прочитати на сајту Града Београда , на следећој страници https://www.beograd.rs/cir/beoinfo/1780646-sednica-skupstine-grada-u-petak-12-marta/

Напомена: неопходно је да новинари и сниматељи имају важеће новинарске акредитације.