петак, 22. фебруар 2008.

Одржан велики народни протест „Косово је Србија”

Испред Дома Народне скупштине у Београду јуче је одржан велики народни протест „Косово је Србија” поводом нелегалног проглашења независности Косова. На митингу је учествовало више стотина хиљада људи. После скупа у храму Светог Саве одржан је молебан за спас српског народа на Косову и Метохији.

За време трајања великог народног митинга једна група хулигана запалила је Амбасаду САД и напалa амбасаде Хрватске и Турске, разбилa портирницу амбасаде Босне и Херцеговине. Истовремено, пљачкаши су поразбијали излоге и опљачкали бројне трговинске радње и киоске, поразбијали стакла на банкама, и демолирали  зграду Мекдоналдса на Славији.

– Искаљивање беса на заједничкој имовини и прављење штете није начин да се искаже протест, и то свету не шаље добру поруку. Групе хулигана ломиле су, палиле и уништавале градску имовину после масовног митинга који је био добро организован и на коме је учествовало више стотина хиљада грађана Београда.  Запаљено је десетине аутомобила и контејнера. Материјална штета сигурно је милионска, а тај новац могли смо да уложимо у наш град – рекао је синоћ Зоран Алимпић, в.д. градоначелника Београда.

Током ноћи, одмах након разиласка демонстраната, градске службе су рашчистиле улице, очистиле остатке стакла са тротоара и саобраћај је убрзо профункционисао.