четвртак, 16. јул 2009.

Београдски карневал бродова 29. августа

Са слоганом „Зато што волим Саву и Дунав”, под покровитељством града Београда, Туристичка организација Београда (ТОБ) организоваће Београдски карневал бродова 29. августа, на обалама од Бранковог моста до Ушћа. Ово је шеста година заредом откако ТОБ организује ову занимљиву смотру на рекама.

Идеја организације карневала је да се Београд афирмише и представи као град на две реке, да се допринесе развоју наутичког туризма и обогати програм дешавања у нашем граду, а у исто време укаже на важност еколошког приступа животној средини наших река.

Концептом карневала покриће се дешавања на обе речне обале, у акваторији река и у ширем појасу приобаља. Одржаће се дечји карневал, ревија спортова на води – једриличари, веслачи, кајакаши, кануисти, скијачи на води – потом карневал бродова и дефилеи карневалских група из земље и иностранства, као и наступ плесних група.

Образац пријаве за учешће бродова у ревијалном делу карневала налазиће се на сајту Туристичке организације Београда од 16. јула, на адреси www.tob.co.rs, те у Туристичко-информативном центру ТОБ-а у Македонској улици 5. Рок пријављивања за учешће на карневалу истиче 10. августа. Достава пријава и потребних докумената може се обавити у Туристичко-информативном центру. Телефон организатора је 011/33-43-460.