среда, 2. децембар 2009.

„Електране” трајно решиле проблем грејања у згради Савеза слепих

Опсежним радовима у подстаници преко које се топлотном енергијом снабдева зграда Савеза слепих Србије у Устаничкој улици, „Београдске електране” трајно су решиле овај проблем.

 – На молбу Савеза слепих Србије да се отклоне недостаци у систему грејања у њиховој згради реаговали смо тако што смо послали стручњаке из „Београдских електрана” да утврде шта је све потребно урадити, после чега је посао обављен у најкраћем могућем року – рекао је члан Градског већа Горан Алексић приликом данашње посете седишту ове организације.

 Драгиша Дробњак, секретар Савеза, казао је да је ово леп поклон слепима.

 – Пошто су основни услови за рад испуњени, можемо да приступимо пројекту запошљавања слепих у салону за масажу. На западу, а поготово на Далеком истоку, слепи су веома цењени масери. Отварањем само једног салона запослење би могло да нађе петоро слепих који су завршили школу за физикалну терапију – истакао је Дробњак.

 Славко Поповић из „Београдских електрана” рекао је да су „Електране” брзо обавиле темељну реконструкцију инсталација у здању Савеза слепих и обећао помоћ при отварању салона за масажу.