среда, 10. март 2010.

Градска комунална предузећа чисте снег

Око хиљаду запослених у ЈКП „Градска чистоћа” од јутрос чисти снег у Београду. Ово предузеће надлежно је да снег уклања са тргова, степеништа, пасарела и тротоара ширих од пет метара.

– Већ са првим снегом наши људи су изашли на терен и непрестано га чисте. Посебну пажњу поклањамо степеништима, као и платоима у центру града. Снег скупљамо на гомиле и ноћас ћемо га одвозити из строгог центра – рекао је Азиз Азизи, шеф оперативе ЈКП „Градска  чистоћа”.

Тренутно снег уклања и око 160 радника „Паркинг сервиса”.

– Наши радници ангажовани су на уклањању снега у близини јавних установа и болница. Екипе нам се налазе у Тиршовој, Пастеровој и улици Др Суботића, јер нам је обавеза да омогућимо несметан долазак пацијената. Три наше екипе чисте тзв. фаст паркове. Уколико буде потребно, у попдневним часовима ангажоваћемо и механизацију – рекао је Небојша Јоргановић, шеф Зимске службе у „Паркинг сервису”.

На уклањању снега ради и око 300 радника ЈКП „Зеленило – Београд”. Они снег чисте са парковских стаза и тротоара, као и са пешачких стаза на Бранковом и Железничком мосту.

Град Београд и овога пута апелује на грађане да очисте снег испред својих стамбених зграда и локала и подсећа да су за непоштовање те обавезе прописане високе новчане казне.