уторак, 16. март 2010.

Семинар о друштвеном организовању и јавном наступу

Канцеларија за младе општине Обреновац, у сарадњи са Центром за неформално образовање из Београда, организује дводневни семинар о друштвеном организовању и јавном наступу. Семинар ће се одржати 20. и 21. марта од 16 до 20 часова у сали ове општине. 

Идеја за семинар потиче из потребе за активним учешћем младих у променама у свом окружењу. Првенствено је намењен активистима ђачких парламента, као и студентима који желе да стекну нове вештине јавног наступа и организовања. Путем предавања, радионица и усмерених дискусија предавачи ће мотивисати учеснике да артикулишу своје идеје и направе конкретан план за њихову реализацију.

Предавачи ће учесницима пренети знања и искуства о техникама организовања волонтера која су стекли радећи у америчкој председничкој кампањи 2008. године, која се сматра једном од најуспешнијих и најорганизованијих у историји. На дводневни семинар (у трајању од три сата дневно) могу се пријавити ученици код председника ученичког парламента у школи, и студенти на мејл kzm.obrenovac@yahoo.com. Рок за пријаву је 18.март.