петак, 26. март 2010.

„Јевремова – улица сусрета”, у недељу, 28. марта, од 13 до 15 часова

Поводом Цвети, славe и Данa општине Стари град, у недељу, 28. марта, од 13 до 15 часова одржаће се манифестација „Јевремова – улица сусрета”.

Манифестација ће свечано бити отворена у 13  часова, уз бубњеве и фанфаре оркестра Музичке школе „Станковић”, на углу Јевремове и улице Риге од Фере.  Присутне ће поздравити  Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град. Отварању ће присуствовати гости из братских општина: Андреас Гаврилидис, градоначелник Јермасоје из Лимасола са Кипра, Владимир Тодоровић, градоначелник општине Центар (Скопље), Марија Ћатовић, градоначелница Котора, представници града Битоља  и Ержебетвароши (Будимпешта), као и Ана Даниловић, заменица председнице општине Стари град, чланови Општинског већа  и организатора манифестације. Гости „Јевремове – улице сусрета” биће и представници амбасада Македоније, Грчке, Холандије и Словеније.

У програму свечаног отварања учествоваће и КУД „Никола  Тесла”, a богат програм и многобројни учесници покушаће да оживе време грађанске Србије с краја 19. века.

Поред општине, организатори  програма су Културни центар „Стари град”, Дом породице Павловић, Музеј Вука и Доситеја и Позоришни музеј, Предшколска установа „Дечји дани”, Основна школа „Михајло Петровић Алас”, Бајракли џамија, Јеврејска општинa, Нови арт центар и Галерија „Сингидунум”.

Манифестација ће се одржати без обзира на временске прилике, а за учеснике су обезбеђени шатори.