уторак, 6. април 2010.

Зоран Алимпић положио цвеће на спомен-обележја

Поводом обележавања Дана сећања на жртве бомбардовања Београда 6. априла 1941. године, Зоран Алимпић, заменик председника Скупштине града Београда, положио је цвеће на фонтану „Врело живота” испред палате „Београд”. 

– Тог 6. априла 1941. године био је Ускрс, Београд је бомбардован без објаве рата и мучки. То није био први пут, нажалост ни последњи, и данас одајемо пошту грађанима Београда који су страдали само зато што је једна војна сила желела да бомбардује главни град тадашње Краљевине Југославије и демонстрира моћ. Тај догађај је нешто што не смемо да заборавимо, што је нажалост део историје овог града и тај дан убрајамо у један од најтрагичнијих догађаја у нашој историји – рекао је Зоран Алимпић.

Венце на спомен-обележја положили су и представници Министарства рада и социјалне политике, Удружењa Београђана „6. април”, као и чланови Удружења цивилних инвалида рата.

Зоран Алимпић положио је цвеће и на гранитни крст у порти Вазнесењске цркве, где је првог дана бомбардовања убијено и рањено неколико стотина цивила.